Over Joost

Joost Nauta (1971) is de oprichter en bestuurder van Joost Zorgt. Vanwege een spierziekte kan hij alleen twee vingers bewegen. Hij is al zijn hele leven aangewezen op thuiszorg.

‘Als je je overgeeft aan het systeem, bepaalt een ander de hele dag wat je moet doen. Wanneer je mag opstaan, douchen, aankleden, eten en al die dagelijkse dingen die voor de meeste mensen zo vanzelfsprekend zijn. Nou, voor mij werkte het niet om alleen maar verzorgd en vermaakt te worden. Ik zag de zin van mijn bestaan niet meer. Daarom heb ik besloten iets van mijn leven maken. Ik wil een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Dat is niet altijd gemakkelijk.

Als je lichaam het niet doet, moet je geest extra sterk zijn. Maar er is geen alternatief. Zelfredzaamheid is voor mensen zoals ik een levensbehoefte. Natuurlijk: sommige situaties zijn moeilijk. Daar weet ik alles van. Maar ik weet ook dat er in je leven altijd wel iets is waar je macht over hebt.

Als je controle neemt over je eigen situatie, ben je een gelukkig mens.

Sommige dingen kun je zelf. Bij andere heb je hulp nodig. Bij Joost Zorgt bieden we die hulp. Of het nu gaat om huishoudelijke hulp, begeleiding, verzorging of verpleging: bij de zorg houden we zoveel mogelijk rekening met uw persoonlijke wensen en gewoonten. Ik geniet iedere dag van mijn leven. Dat gun ik u ook. U leeft niet om verzorgd te worden. U wordt verzorgd om te kunnen leven!’

Dit is in notendop mijn verhaal. Wilt u mij uw verhaal vertellen? Graag! Mail naar joost@joostzorgt.nl

WAT JOOST NOG MEER DOET

Naast Joost Zorgt is Joost ook de drijvende kracht achter:

Zorgaanvraag